• icon industriĆ«le automatisatie
  • icon industriĆ«le automatisatie
image
image

Registration required

You must register and log in before you can see the documents in this section.

Je moet geregistreerd en aangemeld zien voordat je de documenten in deze sectie kan zien.

Industrie 4.0 (in het engels Industry 4.0) is een veelomvattende term die gebruikt wordt om de ontwikkelingen van de industrie aan te geven naar digitale ontwikkelingen. 

Het concept werd overgenomen door verschillende grote leveranciers van systemen voor productiebedrijven zoals Siemens, Bosch en andere. 

Vaak is het veel uitgebreider dan enkel de technologie die nodig is om de digitale manufactuur te beschrijven. 
Soms is het enkel beperkt tot het aangeven van de ontwikkeling van een standaardconcept dat omvattend is naar specifieke technieken, waaronder bijvoorbeeld afspraken over beveiliging. 

Gimelec Perspective Industrie4 FR

 

Met industrie 4.0 wordt vooral de inzet van de zogeheten 4de industriële revolutie bedoeld, die volgt op de eerdere van automatisatie en robotisering. Hierbij worden ook nu de geconnecteerde productievloer, werken met verschillende sensoren en gegevensverwerking, maar ook nieuwe materialen, 3D printing en dergelijke meer beschreven. Net zoals in de ontwikkeling van de digital factory en factory of the future, kan Industrie 4.0 worden beschouwd als een holistische term die veel meer beschrijft dan enkel technologie. 

In het kader van 3IF beperken we ons tot enkel de ontwikkelingen van het digitaliseringsprocess, op basis van internet technologie. Dat is een beperking, maar nog steeds een zeer ruime interpretatie van de mogelijkheden. Op basis van die beperking is de industriële revolutie 4, nog steeds mogelijk. 

 

 Enkele relevante documenten uit de kennisbank : 

 

 

Privacy Disclaimer

Als u de online kennisbank en 3IF.be website van LSEC vzw gebruikt, verzamelen wij persoonlijke data die u doorgeeft via de website en gebruiken we deze voor verdere analyse van de interesses en voor verdere contactname en marketing doeleinden door LSEC vzw, Sirris vzw en 3IF.be.

We gebruiken mogelijk ook Cookies en andere tracking-mogelijkheden. Dezelfde technologieën gebruiken we voor Marketing (inclusief Customer Relationship Management (CRM) databases, Gerichte E-mail & Combineren en analyseren persoonlijke data) om mensen een gepersonaliseerde online ervaring te bieden, om relevante informatie over het ondersteunen van de digitale transformatie en kansen bij Industrial Internet, Industrie 4.0 te versturen en om de effectiviteit van onze activiteiten en bronnen te analyseren.

Meer informatie over hoe uw persoonsgegevens gebruikt zullen worden door LSEC vzw of Sirris vzw tijdens het begeleidingsproces kan worden opgevraagd. U kan ook ten allen tijde uw gegevens laten wijzigen, of laten verwijderen uit de gegevensbank. Daarvoor neemt u best contact op met de coördinator op privacy at 3If.be.

Zoeken in Kennisdatabank

3IF on Twitter

{source}
<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/3IFconsortium" data-widget-id="601015945025495040">Tweets door @3IFconsortium</a>
<script>!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");</script>
{/source}