Het kenniscentrum 3IF wil haar kennis delen met productiebedrijven en aanverwante organisaties om hen op die manier te ondersteunen in de transitie naar industrial internet, industry 4.0 en de digital factory. Meer dan technologie is dit een proces. We bieden transformatiebootcamps, transformatieplannen, advies, samenwerking en ondersteuning op innovatieprojecten, en meer. 

"To drive development, two competencies must come together.  First, we need to recognize what we can achieve if we apply what’s actually ‘new’ about new technologies. The second competency is finding people who can design robust algorithms," Siegfried Daishas, deputy chairman of the board of management at Robert Bosch GmbH

 

Transformatiebootcamps 

Inspiratieseminar industrial internet, industry 4.0, industrial IoT en aanverwanten, donderdag 9 juli 2015

Laat je inspireren tijdens dit seminar, ontdek en bespreek nieuwe mogelijkheden, nieuwe tendensen, ontdek de verschillen en gelijkenissen, informeer je over de mogelijkheden van sensoren, capteren van gegevens op een genormaliseerde manier, data science, koppelingen naar de cloud, gebruiken van tablets en management rapportering op basis van intelligente monitoring. Tijdens de inspiratieseminars geeft 3IF de mogelijkheid om ideeën te bespreken, dieper in te gaan om sommige uitdagingen en mogelijkheden. Het 3IF team begeleidt de medewerkers in hun exploratie en adviseert tot volgende transformatiestappen. Tijdens de inspiratieseminars worden verschillende gastsprekers gevraagd om hun ervaringen te delen.

Meer informatie en registratie

 

- Inspiratieseminar industrial internet, industry 4.0, industrial IoT en aanverwanten, dinsdag 8 september 2015


- Inspriratie Workshop 2 : manufacturing – use cases, donderdag 1 oktober 2015

Als we IoT en industrial internet toepassen op productiebedrijven, ontstaan er interessante nieuwe ontwikkelingen. Sensoren leveren bijkomende gegevens waardoor de productiesystemen aangepast kunnen worden, terwijl data analyse ons toelaat om sneller te reageren op nieuwe marketontwikkelingen. Een productiebedrijf van verpakkingsmaterialen bijv. onderzoekt momenteel hoe het de verschillende productiemachines dient uit te rusten om te kunnen beschikken over gedetailleerde productiegegevens vanop een centrale omgeving.

Er wordt gezocht naar een antwoord op de volgende uitdagingen :
- Proberen te beantwoorden aan de nieuwe wensen van klanten, geïnspireerd door snelheid, kwaliteit, kost sensitiviteit, klantenondersteuning, zelf beheer en elektronische afhandeling
- volgende stap in efficiëntieverhoging
- vragende partij naar gebruiksvriendelijke en breed inzetbare automatiseringsoplossingen
- innoveren in product en process en daardoor te differentiëren
- competitiviteit verbeteren

- Inspriratie Workshop 3 : Data Science, MES, Mobile, Application domain specific, donderdag 29 oktober 2015

Industrial Internet wordt gebruikt om nieuwe mogelijkeheden met data analytics en big data mogelijk te maken. Verschillende mobiele toepassingen worden gezocht en gebruikt om er de samenhang en samenwerking met andere platformen mogelijk te maken. Hier wordt er specifiek gezocht naar de uitdagingen waarmee organisaties te kampen krijgen bij het ontwikkelen van een specifiek project, zodat hinderpalen kenbaar worden en mogelijke uitdagingen worden opgevangen.

 

Later in het jaar worden de volgende workshops georganiseerd :
Workshop 4 : Transformation methodology
Workshop 5 Best practices (Subnets of things, Cloud, Connected Asset Lifecycle Management, Overall Equipment Effectiveness, Servitization, …)

 

Tweejaarlijks Showcase Evenement

Op 12november vindt voor de eerste keer het Industrial Internet in Flanders event plaats,wat een verzamelpunt wordt voor internationale sprekers, Vlaamse technologiebedrijven, productiebedrijven en verschillende spelers om hun activiteiten in de kijker te plaatsen. Het is een moment van kennisuitwisseling en een moment om onze ervaringenen expertise in de spotlight te plaatsen en Vlaanderen als een kenniscentrum voor Industrial Internet, Industry 4.0, Digital Factory en Industrial Internet of Things op de kaart te plaatsen. 

Industrial Internet wordt verondersteld om gegevens te gebruiken om verbeteringen in resultaten van in productietoename, vermindering van kosten en een aantal economische voordelen waaronder de ontwikkeling van een globale Outcome Economy. Het ontstaan van Industrial Internet gaat snel en heeft ook de aandacht van verschillende wereldleiders gekregen. Volgens het World Economic Forum proberen multinationals samen te werken in nieuwe organisaties zoals het Industrial Internet Consortium , terwijl verschillende landen zoals Duitsland er een topprioriteit van maken door initiatieven zoals Industrie 4.0. 

Op 12 November onderzoeken we de economische mogelijkheden van industrieel internet op de lokale economie. We onderzoeken hoe Industrial internet oplossingen als worden toegepast in manufacturen, welke uitdagingen overbrugd moeten worden om de ontwikkeling en verspreiding van Industrial Internet mogelijk te maken en wat de benodigdheden voor een Industrial Internet referentie architectuur zouden moeten zijn.

 

Zoeken in Kennisdatabank

3IF on Twitter