• icon industriĆ«le automatisatie
  • icon industriĆ«le automatisatie
image
image

3if road shows

Wat is industrie 4.0 ? Hoe verhoudt het zich tegenover Industrieel Internet? Zijn die dingen iets voor mijn bedrijf? Zijn het zware en intensieve investeringen? Op welke manier kunnen ze bijdragen tot mijn eigen organisatie? Moeten we deze evolutie volgen? Wat zijn de risico’s als we de ontwikkelingen niet volgen; wat doen onze concurrenten in binnen- en buitenland….zijn er alternatieven, ...? Deze en verschillende andere vragen worden niet altijd beantwoord.

3IF Roadshow…..Laat je inspireren
Met de 3IF Roadshow doet 3IF in 2017 diverse plaatsen aan in Vlaanderen, om een antwoord te geven op deze - en meer vragen. Laat je inspireren, ontdek en bespreek nieuwe mogelijkheden, nieuwe tendensen, ontdek verschillen en gelijkenissen, informeer je over de mogelijkheden van sensoren, capteren van gegevens op een genormaliseerde manier, data science, koppelingen naar de cloud, gebruiken van tablets en management rapportering op basis van intelligente monitoring; tot aan het ontwikkelen van nieuwe diensten mogelijk gemaakt door technologische ontwikkelingen. Tijdens de seminars geeft 3IF de mogelijkheid om ideeën te bespreken en dieper in te gaan om uitdagingen en mogelijkheden. Het 3IF team begeleidt de deelnemers in hun exploratie en adviseert tot volgende stappen. Tijdens de inspiratieseminars worden verschillende gastsprekers gevraagd om hun ervaringen te delen.

Dit evenement werd georganiseerd in samenwerking met VOKA Vlaams-Brabant.

Doelgroepen: Productiebedrijven, Process Industrie, Technologie-aanbieders

Productiebedrijven (Zaakvoerders, Productieverantwoordelijken)
De ontwikkeling naar de digitale fabriek is niet alleen van toepassing voor grote multinationals. Ook kleinere en middelgrote ondernemingen kunnen gebruik maken van nieuwe technologieën zonder dat ze daarom miljoenen moeten investeren of uitgebreid geschoold moeten zijn. De mogelijkheden lijken onbegrensd, maar daardoor ook vaak moeilijk om te inventariseren of en waarmee te beginnen als organisatie. De beschikbare toepassingen zijn ofwel zeer gespecialiseerd, of wel algemeen toepasbaar, maar daarom niet minder aantrekkelijk.

Toeleveranciers (Zaakvoerders, Productmanagers)
Ook technologiebedrijven en andere toeleveranciers zullen moeten nadenken over de gevolgen voor hun propositie, en welke plaats zij willen innemen in het ecosysteem; willen ze overleven. Er gaan zelfs al stemmen op dat bestaande oplossingen in de toekomst deels of volledig zullen komen te vervallen. Zo zullen bijvoorbeeld software ontwikkelaars steeds meer intelligentie in business software systemen moeten inbouwen; (machine-) bouwers nog meer moeten nadenken over additionele dienstverlening rondom hun product, en industriële automatiseerders over welke competenties ze moeten ontwikkelen om hun klanten goed te kunnen blijven bedienen, nu en in de toekomst.

(De presentaties kunnen gedownload worden via het 3IF.be kennisplatform en door hieronder op de titels te klikken om een downloadlink te activeren.)

Agenda :

13.30 : verwelkoming door VOKA & 3IF
13.35 : introductie in digitale transformaties en Industrie 4.0 in Vlaanderen, Ulrich Seldeslachts, 3IF.be
14.00 : gebruiken van digitale sensoren IoT, door Danny Hughes, CTO VersaSense
14.30 : nuttig gebruik van gegevens uit productie-omgevingen, door Thomas Dhollander, Trendminer 
15.00 : automatisering als innovator, door Tom Capiau, Agidens
15.30 : Industrie 4 is Hier, Ulrich Seldeslachts, 3IF.be samen met de andere sprekers + voorstelling begeleidingstraject
16.00 : afsluitende drink

Praktische details & registratie:

3IF Roadshow & Inspiratieseminar industrial internet, industry 4.0, industrial IoT en aanverwanten
Datum: 18 April 2017 van 13.30u tot 16.30u
Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant
Tiensevest 170, 3000 Leuven

Deelname aan het event is kosteloos bij registratie vooraf, via de eventbrite pagina

Routebeschrijving via Google.

Zoeken in Kennisdatabank

3IF on Twitter