• icon industriĆ«le automatisatie
  • icon industriĆ«le automatisatie
image
image

Registration required

You must register and log in before you can see the documents in this section.

Je moet geregistreerd en aangemeld zien voordat je de documenten in deze sectie kan zien.

Nog niet helemaal vertrouwd met Industrial Internet, Internet 4.0, Industrial Internet of Things en aanverwante. Onder deze categorie lichten we enkele voorbeelden toe, en geven we wat duiding bij de verschillende mogelijkheden en achterliggende technologie. 

Industrial Internet is een concept van GE (General Electric) die het lanceerde rond 2011 om de mogelijkehden van de integratie van complexe fysieke machines met sensoren en toepassingen die in een netwerk worden samengebracht aan te geven. Het is een verzameling van concepten zoals machine leren, gegevensanalyse, IoT (Internet of Things), communicatie van machines (machine to machine of M2M) en cyber-fysieke systemen die gegevens capteren, analyseren, communiceren en die aanpassingen aan operationele systemen mogelijk maken. Sinds maart 2014 worden de ontwikkelingen van Industrial Internet opgenomen in het Industrial Internet Consortium (IIC). Opgericht door AT&T, Cisco, General Electric, IBM, en Intel om de verschillende industriële spelers samen te brengen en de ontwikkelingen en gebruik van technologieën van Industrial Internet te stimuleren en te promoten. Zowel grote multinationals, als kleinere organisaties, onderzoekscentra en overheidsinstellingen zijn lid van IIC. Ook 3IF is lid van IIC, via 3IF partner LSEC. 

Industry 4.0 is een verzamelnaam om de evolutie van de industriële ontwikkelingen aan te geven. De idee is dat na de industriële revolutie en de internet revolutie, er nu een nieuwe revolutie verwacht wordt, namelijk die van de toepassing van internet technologie in de productie-omgevingen. Meer dan industrial internet, is industry 4.0 ook gericht op de visie van de Smart Factory en de uitdagingen van de organisatie van de productie-omgevingen om die technologische revolutie te kunnen ondersteunen. De idee bestaat er in dat de gehele fysieke omgeving kan worden gevirtualiseerd, zodat ook decentrale beslissingen mogelijk worden gemaakt, dat machines onderling en met mensen op een intelligente manier samenwerken in real time, en dat op basis daarvan nieuwe diensten kunnen worden ontwikkeld en uitgebouwd, ook tussen verschillende organisaties onderling. Bij Industry 4.0 bestaat er niet echt een duidelijke organisatie die een centrale rol speelt, maar het is duidelijk dat het overwegend wordt aangestuurd vanuit een aantal leidinggevende spelers van Europese origine zoals Siemens, Bosch en enkele andere. 

 

Enkele zinvolle links om verder te ontdekken : 

  • Explore weblinks van bedrijven en organisaties in Vlaanderen en globaal actief
  • Toegang tot de 3IF Kennisbank : meer informatie, documentatie, use cases en achtergrond over Industrie 4.0, registratie en login zijn vereist

 

 

Privacy Disclaimer

Als u de online kennisbank en 3IF.be website van LSEC vzw gebruikt, verzamelen wij persoonlijke data die u doorgeeft via de website en gebruiken we deze voor verdere analyse van de interesses en voor verdere contactname en marketing doeleinden door LSEC vzw, Sirris vzw en 3IF.be.

We gebruiken mogelijk ook Cookies en andere tracking-mogelijkheden. Dezelfde technologieën gebruiken we voor Marketing (inclusief Customer Relationship Management (CRM) databases, Gerichte E-mail & Combineren en analyseren persoonlijke data) om mensen een gepersonaliseerde online ervaring te bieden, om relevante informatie over het ondersteunen van de digitale transformatie en kansen bij Industrial Internet, Industrie 4.0 te versturen en om de effectiviteit van onze activiteiten en bronnen te analyseren.

Meer informatie over hoe uw persoonsgegevens gebruikt zullen worden door LSEC vzw of Sirris vzw tijdens het begeleidingsproces kan worden opgevraagd. U kan ook ten allen tijde uw gegevens laten wijzigen, of laten verwijderen uit de gegevensbank. Daarvoor neemt u best contact op met de coördinator op privacy at 3If.be.

Zoeken in Kennisdatabank

3IF on Twitter

{source}
<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/3IFconsortium" data-widget-id="601015945025495040">Tweets door @3IFconsortium</a>
<script>!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");</script>
{/source}