• icon industriĆ«le automatisatie
  • icon industriĆ«le automatisatie
image
image

Registration required

You must register and log in before you can see the documents in this section.

Je moet geregistreerd en aangemeld zien voordat je de documenten in deze sectie kan zien.

Aan het laden...

pdf NIST SP 800 160

Door 2 downloads

Downloaden (pdf, 2.40 MB)

NIST.SP.800-160.pdf

Het NIST 800-600 Special Publication document System Security Engineering is een lijvig werk van 257 bladzijden dat werd ontwikkeld doorheen 2015 - 2016 en werd gepubliceerd in November 2016 als multidiscplinaire gids voor het ontwikkelen van betrouwbare veilige systemen. 

Het document beschrijft een persepectief voor een security systeem, een framework voor het ontwikkelen ervan en een systeem lifecycle proces. 

De bedoeling van het document is te dienen als een handboek of cataloog om te komen tot een beslissing om te weten wat er juist is voor de bedoeling, welk proces er dient te worden ingericht. Het systeem life cycle kan dienen voor nieuwe systemen, upgrades of systemen die voor nieuwe doeleinden moeten worden gebruikt. 

Het beschrijft het concept van Context Gevoelige Beveiliging, wat inhoudt dat de stakeholders de waarde van hun activa beschrijven en de context waarin ze die toepassen.

Het document is de vlaggeschip publicatie van NIST voor alles wat met Security Engineering, te maken heeft: Secure Development en hardware security en hun garanties. 

 

Zoeken in Kennisdatabank

3IF on Twitter