• icon industriĆ«le automatisatie
  • icon industriĆ«le automatisatie
image
image

Registration required

You must register and log in before you can see the documents in this section.

Je moet geregistreerd en aangemeld zien voordat je de documenten in deze sectie kan zien.

pdf IndustrialInternet AEuropeanPerspective

Door In Industrial Internet 1 download

Downloaden (pdf, 1.20 MB)

IndustrialInternet_AEuropeanPerspective.pdf

In dit rapport door General Electric (GE) datered uit 2013, presenteert GE de ideën achter Industrial internet zoals intelligente machines, geavanceerd analyse en de kracht van de mensen. 

Het is een stukje een charme offensief naar Europa, omdat het origineel idee op Amerikaanse bodem is gevoed, en het tegenoffensief Industrie 4.0 opgang maakte. 

Centraal in het betoog is innovatie, ten tijde van de toenmalige financiële impasse. Door het gebruiken van de competitiviteitsindex, met Belgie op de 17e plaats projecteert het rapport de mogelijkheden voor de lidstaten. Met België op de 17e plaats in de index toont het rapport dat er bijkomend werk moet worden verricht op het vlak van : 

- uniforme - single market

- ontwikkeling van kennis en kunde 

- mogelijkheden bieden tot investeringen 

- opzetten van netwerken en clusters 

Door de oefening te maken, met enkele voorbeelden toont het rapport dat met een verbetering van 1percent er een meerwaarde te halen iv van meer dan 500 miljard dollar, door het invoeren van Industrial Internet. 

Voor bedrijven is dit rapport interessant om de macro-ecocomische mogelijkheden in te schatten en de mogelijkheden die worden aangetoond voor olie, gas, electriciteit te projecten in een eigen business case. 

 

Zoeken in Kennisdatabank

3IF on Twitter