• icon industriĆ«le automatisatie
  • icon industriĆ«le automatisatie
image
image

Registration required

You must register and log in before you can see the documents in this section.

Je moet geregistreerd en aangemeld zien voordat je de documenten in deze sectie kan zien.

pdf Industrial Internet Reference Architecture

Door In Industrial Internet 4 downloads

Het IIC (Industrial Internet Consortium) publiceerde de Industrial Internet Reference architectuur eind 2015. Het document bevat een 100-tal bladzijden met vooral een visie over de verwachtingen van zo'n architectuur. Het referentiemodel bestaat niet uit gedetailleerde technische informatie, maar geeft wel een zicht op waar ze naar toe willen. 

Het is een rijk document dat heel nauw aansluit bij hedendaagse ICT-systemen. Een heel rijke kijk op de security, ongeveer 1/3 van het document is gewijd aan ICT-beveiliging. 

De 3-tier architectuur die wordt voorgesteld, omvat vooral een benadering waarbij ook de business invloed van belang is en blijft. Het is dus zeker niet technologie voor technologie, maar wel een visie om technologie ten dienste te stellen van de industrie. 

In vergelijking met de architectuur van bijv. Industrie 4.0 gaan ze hierin verder en meer gedetailleerd. Anderzijds blijven ze natuurlijk hangen in algemeenheden. 

In elk geval geeft het een goed beeld op de toekomst voor bedrijven die (willen) digitaal transformeren, en opent het nieuwe mogelijkheden voor beveiliging en ICT diensten.

 

Zoeken in Kennisdatabank

3IF on Twitter